donderdag 19 september 2013

Unieke BOM van start in januari 2014

Vorige week tijdens de Tentoonstelling in Alkmaar was de eerste lancering van een super leuke en uniek  Block of the month (BOM) die van start gaat in januari 2014.
Hoezo super leuk? Nou bekijk de foto maar eens en mijn uitvoering ervan.
Hoezo uniek? Nou omdat deze BOM alleen bij fat quarters uitgegeven gaat worden.


Helaas geen betere kwaliteit foto beschikbaar.

Mijn versie in mijn stofjes

Nou nou dat mag dan wel wat wezen! En dat is het zeker, het is een  vrije interpretatie van een antieke quilt die te vinden is in het Victoria and Albert Museum in London. The Sundial Coverlet , made by MCB dated 1797.

De reproductie van deze quilt is gemaakt in 2009 door de australische ontwerpster Karen Cunningham. De orignele quilt diende als inspiratie voor haar ontwerp. Karens quilt is iets simpeler dan het origineel, maar bevat ook veel authentieke blokken die gebruikt zijn in het origineel.
Het origineel heeft een afmeting van 279 x 302 cm, ietwat aan de grote kant, de afmeting van Karens quilt is 223 x 254 cm.
Het is een diversiteit aan technieken in deze quilt, zoals Broderie Persé, applicatie, patchwork en stitchery en heel afwisselend om te maken. Ieder blok komt bijvoorbeeld niet meer dan vier keer voor in de quilt en variëren van kleine tot grote blokken en van makkelijk tot moeilijk.  Dus een echte uitdaging!

De BOM start in januari 2014 en komt uit in 12 delen, geleverd met stofpakketjes.
Iedere maand een gratis werkdag met uitleg van de blokken. De prijs gaat ca. € 30,00 per maand worden, kleine verhoging of verlaging voorbehouden.
Inschrijvingen mogelijk via info@fatquarters.nl.

Lijkt het je wat om mee te doen, hou dan mijn weblog in de gaten, ik zal iedere week één of meerdere vorderingen van de quilt laten zien, zodat je kunt zien hoe mooi hij gaat worden.
GROETJES WILLEKE
5 opmerkingen:

 1. Wat een enige, geweldige BOM. Ik ga zwaar nadenken!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog even een vraagje van mij. Ben je gebonden aan de stofpakketjes, is er keus tussen verschillende kleurstelling of kan je je eigen stofjes gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie quilt Willeke. We worden aan alle kanten verleid tot het maken van prachtige quilts.
  Ben net weer aan een nieuwe begonnen, dus helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig patroon !! Ik vroeg me ook af, net als Chris, of je gebonden bent aan de stofpakketjes qua kleurstelling. Dit omdat ik nogal van de antieke kleurtjes ben. Je kunt dus geen eigen stofjes gebruiken neem ik aan?

  BeantwoordenVerwijderen