vrijdag 11 november 2016November 2016
Fat quarters Culemborg

Het is herfst, de temperaturen gaan naar beneden , het wordt vroeg donker maar binnen in huis is het goed toeven.
Een heerlijk seizoen om met quilten bezig te zijn, en met de feestdagen voor de deur hebben wij een tweetal leuke workshops voor jullie in petto.


De workshop van de kersthanger op 13 december a.s. zit helemaal vol en ook een tweede geplande dag is vol geboekt.  Dus komen er  twee nieuwe workshops.
Als eerste een workshop om een gezellig winterkussen te maken.
Je gaat op de naaimachine aan de slag met heerlijk warm flanel gecombineerd met katoenen stofjes. En aan het einde van de dag ga je met een klaar kussen naar huis.
De kosten van deze workshop is € 27,50  dit is inclusief het materiaal voor 1 kussen excl. kussenvulling, stukje batting en Mull.
De workshop staat gepland op donderdag 15 december.
 We starten om 10.00 uur en het duurt tot ca. 15.30 uur.
 Onze tweede workshop is een verassings workshop, dus we vertellen vooraf niet wat er gemaakt gaat worden, maar dat het leuk wordt en met kerst te maken heeft staat vast.
Deze workshop staat gepland op zondag 18 december en de kosten bedragen € ? ( is ook een verassing)
De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.
Dus wil je meedoen, schrijf je snel in want VOL = VOL

Geef je op voor een workshop of voor alle twee via fatquartersculemborg@gmail.com

Verder zijn er deze week prachtige stoffen binnen gekomen van Moda, ontworpen door Jo Morton.


Ook verwachten we nu toch echt binnen 1week de stoffenserie van Ellie’s quiltplace ontworpen door Ellen Remijnse. Dus iedereen die de workshop met Ellen heeft bijgewoond, je kunt nu de stofjes aanschaffen om je placemat af te maken.
En kijk ook eens op het blog van EQP http://elliesquiltplace.blogspot.nl/2016/11/winter-wandering.html , zij heeft een heel leuk project gelanceerd in samen werking met Bobbin, Gail Pan en Jubama, waarbij ze ook gebruik maakt van haar nieuwe stoffenlijn. Je kunt het project gratis downloaden van haar blog. En wij maken in ieder geval voor blok 1 pakketjes, zodat je gelijk aan de slag kunt. Leuk voor de komende winterdagen.
WinterwanderingIn januari gaan we starten met een superleuk quiltpatroon van Ellie’s quiltplace (EQP)
We gaan in een maandelijkse Bee werken aan de SWITCH quilt.
De switch quilt is gemaakt van lapjes van 15 bij 15 cm die in 9 onderdelen zijn gesneden en deze worden verwisseld met naast gelegen blokken, om zo het effect te creeëren die de switch zo aantrekkelijk maakt.  Een hele leuke puzzel om uit te vogelen hoe dit nou het handigst gaat werken. De Bee is ook een gelegenheid om je 15 x 15 lapjes te ruilen met mede quiltsters, zodat je veel verschillende lapjes in je quilt kwijt kunt.
Het patroon van de Switch is in de winkel te koop.
De Switch Bee gaat plaats vinden op de zaterdag, en we gaan van start op 14 januari 2017.
Switch

En om in de kerstsfeer te komen hebben we ook leuke kerstboeken in de winkel.
Een mooi boek van Marie Suarez, waarin ze schattige vilt werkstukjes maakt en een mooi boek Noël Country waarin allerlei gezellige kerst werkstukken in staan.

Vanaf 29 november zal de winkel weer in een sfeervolle kerststemming gehuld zijn, met leuke cadeau ideetjes voor de feestdagen.Kom eens gezellig langs om lekker rond te snuffelen tussen onze prachtige stoffen en alle andere snuisterijtjes in de winkel.
We zijn ook weer gewoon via de dijk bereikbaar en er kan beneden bij de winkel weer geparkeerd worden. De werkzaamheden van de dijkverzwaring zijn gelukkig achter de rug.

Wie weet zien we elkaar bij een van onze leuke workshops of gewoon in de winkel.
Oh ja en zet vast in je agenda, wij zijn gesloten van 20 december tot en met 2 januari.

Groetjes Willeke en Stien

6 opmerkingen: