woensdag 26 oktober 2016

En de tweede Show & Tell.

En dan op de zaterdag 22 oktober hadden we onze tweede Show & Tell.

Eindelijk was het dan zover, de dag was aangebroken dat Ellen Remijnse van Ellie's quiltplace bij ons een Show & Tell zou geven van al haar prachtige eigen ontworpen quilts,

Zo rond half negen arriveerde Ellen met de auto volgepakt met manden en koffer vol met quilts en natuurlijk al haar patronen. De winkel was op vrijdag middag al omgebouwd tot grote cursus ruimte, want Ellen zou ook maar liefst aan twee groepen dames een workshop geven.
En rond half tien, juist toen de eerste bezoekers al stonden te popelen voor de deur was Ellen klaar met het inrichten van haar hoekje in de winkel met al het moois van haar hand.

Het feest kon beginnen. De workshop leerde ons hoe je zo'n schattig dik bolletje op je quilt kunt verwerken, in dit geval werdt het 't hart van een geappliceerde bloem, die weer onderdeel was van een placemat. Al haar prachtige stofjes worden hierin verwerkt.
De stoffen van de stoffenserie Past en Present, zo genoemd omdat Ellen zoveel van reproduktie stoffen houdt maar ook zoveel van de kleuren van nu. En eerlijk waar... het is een schitterende collectie. Hopelijk over een week of twee volledig te verkrijgen hier in de winkel.

De dames van de ochtendgroep hebben hard gewerkt, en de resultaten waren erg leuk. Maar de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. 


Dan komen ook de dames van de 2e groep al binnen, het wordt druk! Ja met 22 vrouwen in mijn niet al te grote winkel is het gauw vol. Maar we gaan gestructureerd te werk.
Na de eerste workshop worden de spullen van de tafel geruimd en de stoelen klaargezet voor de gezamelijke Show & Tell.


Ellen begint met vertellen en showed haar allereerste quiltje , gemaakt toen ze 10 jaar was.


Nog zo'n plaatje


Een werkstuk voor een schoolopdracht
Deze quilt de Switch, krijgt hier in de winkel nog een vervolg.
Houdt het in de gaten!!Nog wat close upjes van wat quiltjesNa deze leuke en mooie Show & Tell, hebben we allen, denk ik zeker het idee dat we Ellen beter hebben leren kennen door al haar verhalen achter haar quilts, Persoonlijk en bijzonder. 
Ellen we hebben van je genoten. Je mag graag nog eens komen Showen & Tellen. DANK JE WEL.

GROETJES WILLEKE

5 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er gezellig uit bij jou! En Ellie haar quilts en stofjes zijn zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook een grote fan van haar en heb al veel patronen van haar hier liggen. Wat een geweldige vrouw. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezelligheid bij jou Willeke! De hele winkel vol met lapjes.... o nee, nu vol met vrouwen en mooie quilts.
  Gaan weer geïnspireerd naar huis.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen