dinsdag 30 oktober 2012

De basiscursus

Vandaag heerlijk rustig gewerkt aan blokken voor de cursus Basiscursus quilten
Ik maak voor deze cursus gebruik van een Jelly Roll.  Voor degene onder jullie die niet weten wat in hemelsnaam een Jelly Roll is, nou dit is dus een grote rol bestaande uit 40 verschillende stofjes, die allemaal perfect bij elkaar combineren.
De stofjes zijn 6,3 cm breed en 1.10 meter lang, en worden gemaakt door de stoffen fabrikant MODA.
Ieder maand krijg ik in het atelier Jelly Rolls van één van de nieuwste stoffen series binnen.

Het idee om een basiscursus met deze rollen te gaan doen is ontstaan tijdens het doorbladeren en bekijken van de vele boeken over Jelly Rolls en de quilts die je ervan kan maken.
Veel mensen vinden het tijdens een basiscursus lastig om al gelijk een mooie combi van stoffen te maken. Met het gebruik van de Jelly Roll neem je dit voor een deel weg, je hoeft alleen nog te kiezen welke rol je mooi vindt en welke achtergrond stof je gaat nemen.

Natuurlijk is het leerzaam om zelf de combinatie bij elkaar te zoeken, maar in de basiscursus ligt de nadruk op hoe je de blokken gaat maken en wat de stofjes onderling met elkaar doen. Dit is al genoeg voor een eerste kennismaking met het quilten. Je kan je dan volledig richten op het uitvoeren van de blokken met een goede combi van stoffen. Al moeilijk genoeg, deze keuzes maken.
Maar in de cursus komt een stukje stofjes combineren zeker aan de orde, zodat je voor een volgende quilt zelf kunt gaan beslissen welke stofjes je wilt gaan gebruiken.

De blokken waar ik vandaag mee bezig ben geweest, zijn van een frisse en vrolijke stoffen serie.
Bij de basiscursus heb je de keuze uit 2 verschillende quilts, de andere die ik nog ga maken wordt gemaakt van een hele andere serie. Een beetje Civil War  en Vintage achtig.
Maar beide quilts zullen erg leuk zijn zowel in frisse heldere stofjes als in klassiek en romantische stoffen.

Morgen de stofjes bij elkaar kiezen voor de volgende twee blokken.

Groetjes Willeke


2 opmerkingen:

 1. Prachtig die vrolijke kleuren!
  Denk wel dat die het meest worden gekozen op de basiscursus, hoewel ik liever wat meer "antiekerigs" zou kiezen.
  Maar die ga je later nog maken, ben benieuwd.
  Groetjes,
  Floor
  p.s.: zou heel fijn zijn als die vervelende code niet meer hoeft worden getypt. Moet soms een paar keer over, omdat het niet te lezen is.

  BeantwoordenVerwijderen