zondag 22 februari 2015

Karen Cunningham Sampler "Keesie"top helemaal klaar.

Zo ongeveer in juli augustus 2013 van start gegaan met deze quilt die ik als BOM mocht uitgeven.
Ik had zo een paar maanden om voorwerk te doen voordat deze in Januari 2014 van start zou gaan.
Ik heb de quilt en deelname aan de BOM gepromoot op de Algmene Tentoonstelling van het Quiltsgilde in september 2013 in Alkmaar.
Daar ontving ik ook de eerste inschrijving voor deelname aan de BOM van Jeannette Klop.
Er volgden er gelukkig nog meer en uiteindelijk hebben 16 dames deelgenomen aan deze BOM en er naar zeggen heel veel plezier aan beleefd.
Een veel gehoorde opmerking tijdens de bijeenkomsten van de BOM waren ook naast het gezucht en gesteun ( haha) over het vele werk, dat ze wel heel veel geleerd hebben met het maken van deze quilt.
Er zitten dan ook heel veel verschillende blokken in, met verschillende technieken en mogelijkheden.

De BOM dames zijn nog druk bezig met hun laatste blokken en ik wil ze ook nog sterkte wensen met de vele armpjes van de Dancing Dollies, wat een vervelend klusje was dat. De eerste was leuk maar vier van die randen. Pffffff

Mijn hoeken in het middendeel van de quilt en aan de buitenrand heb ik zelf ontworpen, deze had Karen anders gemaakt, maar die vondt ik niet zo mooi en wilde dit anders doen.
Ben blij met het resultaat.Veranderde hoekblok middenstuk.

Veranderde hoekblokken buitenrand


Quilt top helemaal klaar.

Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt en genoten van het resultaat van alle andere quilt meiden maar ben nu toch wel heel blij dat de top af is. 
Weer een zorg minder.

GROETJES WILLEKE6 opmerkingen:

 1. Grappig zoals je dat zegt "weer een zorg minder". Een quilt maken kan toch nooit een zorg zijn?
  Maar het was zo te zien wel een hele bewerkelijke quilt waar maar geen einde aan leek te komen, en je hebt natuurlijk nog veel meer te doen zo met de winkel en lessen.
  Als je maar blijft genieten toch?
  Je lapjes waren deze keer weer zoooooo mooi!!! Heb er gelijk een paar verknipt voor blok 3. Misschien volgende keer wat groene erbij? Want daar ben ik nu al doorheen, en er "mag" natuurlijk geen stofje van mijn eigen voorraad bij, dan is het niet meer echt een Willeke's quilt.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezucht hebben we maar door jou hebben we het (bijna) gered en door het lachen en kletsen op de lesdagen was ook heel belangrijk . Dank je wel Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezucht hebben we maar door jou hebben we het (bijna) gered en door het lachen en kletsen op de lesdagen was ook heel belangrijk . Dank je wel Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh Willeke wat is hij mooi geworden. Petje af en diepe buiging. Zodra ik weer langs kom, wil ik hem in het echt bewonderen natuurlijk.
  Groetjes van Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is wel een hele intensieve quilt geworden, maar zo mooi. Zoals jij het veranderd hebt, vind ik ook mooi. Lekker een AFFO. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen