woensdag 24 september 2014

Leuke workshop

Enige tijd geleden vroeg Wilma M, http://quiltingwillempje.blogspot.nl/  mij of ik voor een quiltgroepje waar zij aan deel neemt een workshop wilde geven. Ja natuurlijk wil ik dat, altijd leuk!
Maar we komen wel met 15 vrouwen, kan dat? Oeps 15 is wel heel veel voor mijn atelier.
8 personen is echt de max. Maar ik weet wel een oplossing hoor.......

Hier een stukje verderop ( 300m) aan de dijk zit een voormalig fort van de waterlinie  "werk aan het spoel " 

Een soort culturele ontmoetingsplaats voor Culemborg. Er worden hier rondleidingen gegeven door de mooie uiterwaarden en over het fort zelf. Er worden optredens verzorgd door koren en pop bands, toneel etc. Al met al er is altijd voldoende te doen op werk aan het spoel.  En er is een leuk restaurantje bij waar ze biologische lekkernijen en seizoensproducten serveren.
Maar er worden ook ruimtes verhuurd, voor feestjes en patrijen en zoals in mijn geval voor workshops.  Dus heb ik dit voorgesteld aan Wilma. En het leek haar wel wat.

En nu afgelopen zaterdag was het zover. De workshop stond op deze dag gepland, in het lokaal boven het restaurant. En hier kun je makkelijk met 20 dames vertoeven.

Om ongeveer half één arriveerde de dames, 12 stuks in dit geval. Er vallen er altijd een aantal af. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was heerlijk weer dus werd het meegenomen broodje in de tuin genuttigd. Rond één uur vertrokken we met de auto richting het fort. Er moesten nog spullen mee, dus dat was wel handig, en de auto's werden bij het fort geparkeerd. Maar het is eigenlijk op loopafstand van mijn winkel.

In het lokaal stond de thee en koffie met wat lekkers al voor ons klaar.
We hebben een leuke en gezellige en ik hoop ook een leerzame middag gehad.
Hieronder een impressie.




Na de workshop zo rond vijven zijn we met z'n allen weer terug gelopen naar de winkel want de dames wilde natuurlijk nog even rond kijken en shoppen.

Na het shoppen liepen ze weer het kleine stukje terug naar het fort want daar wachtte hun nog een heerlijk diner. Ik hoop dat het jullie nog gesmaakt heeft ??

Al met al weer een fijne dag, die ook mogelijk gemaakt was door Toos v.d.L die 's middags de winkel voor mij heeft open gehouden. Dank je wel nogmaals Toos. 

Dus mocht je ook eens met een grotere groep een workshop willen volgen, Dat kan dus geregeld worden in samenwerking met Werk aan het spoel.

GROETJES WILLEKE




zondag 14 september 2014

Moe maar voldaan

waren we gisteren na een super geslaagde open dag.
Om 10 uur waren wij er helemaal klaar voor en de klanten ook want om even na tienen kwamen de eerste dames al binnen. En binnen de korste keren was het een drukte van belang.

Voorzien van een foldertje met alle nodige info over de workshops en cursussen konden ze alles wat er komend seizoen te doen is in het echt bewonderen.
Ook het workshopje ging meteen van start en onder het genot van een kopje thee of koffie werd er fanatiek geborduurd. Het workshopje was een lief klein glazen potje voorzien van een eigen geborduurd dekseltje. Toos had er maar druk mee, maar vond het volgens mij erg leuk om te doen.



Ook buiten was het goed toefen, het weer werkte super mee en het zonnetje scheen vrolijk op de buiten opgehangen quiltjes. 
Zelfs buiten werd er geborduurd aan het dekseltje voor het lieve glazen potje. 



En het was in de winkel lekker druk en gezellig. Rondsnuffelde vrouwen, wat wil je nog meer.


Ik wil iedereen die gisteren geweest is heel hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en belangstelling en inschrijvingen voor de Bom , cursussen en workshops. 
En natuurlijk Toos en Stien, zonder jullie was het mij niet gelukt om dit te doen. Heel hartelijk bedankt meisjes.
Het was voor mij een dag met een gouden randje.

GROETJES WILLEKE

vrijdag 12 september 2014

Open dag

Vorige week zaterdag kwam er weer prachtig werk voorbij.
Dit keer van Carolla C. ( het lijkt wel of je het over criminelen hebt zo met voornaam en achternaam letter). Maar in dit geval beslist niet hoor, een hele aardige mevrouw die samen met haar man stofjes kwam zoeken voor de rand. Helaas was een stof die ze al eerder had gebruikt uitverkocht, dus hebben ze een goed alternatief gezocht. 
Hieronder een foto van het mooie werk van Carolla.



Als je goed kijkt zie je dat de witte hoeken los zitten, deze worden nog om geappliceert net zoals je doet met Cathedral window. Wordt echt heel mooi.

En dan nog het volgende





Morgen van 10.00 tot 16.00 uur hebben we open dag.
Alle voorbeelden van cursussen, workshops en Bommen zijn aanwezig zodat je alles in het echie kan bewonderen.
Op de stoffen per meter en de fat quarters krijg je 10% korting, en zijn er diverse Jelly Rolls in de aanbieding 

Verder zal ik een leuke techniek demonstreren van een vouw en rijgtechniek. Echt heel leuk om te doen.  En zal Toos een gratis workshopje verzorgen, En Stien kan je meer vertellen over de machine cursussen die zij komend seizoen gaat geven.

Dus kom gezellig langs om alles te bekijken,  en te genieten in de tuin van het heerlijke weertje dat ons morgen nog te wachen staat.
De koffie en thee met wat lekkers staat voor je klaar!


GROETJES WILLEKE